Saturday, May 5, 2018

Bento Bag

Bento bag... now dah upgrade jadi multipurpose bag. Boleh letak ubat, goodies dan terbaru my friend request 8 bags utk letak telekung.


Weekend is time to merempit.💨💨    



Thursday, May 3, 2018

Shopping kain @Lazada

Saya memang suka cuci mata di Lazada. Lebih2 lagi bila balik kerja, penat, sambil tergolek2.. cuci mata...
Tershopping 100% cotton fabric ni utk patchwork projek saya.
Wlpn 100% cotton fabric tapi material sgt berbeza dgn Japanese cotton yg lebih lembut, tebal, ira kain lebih rapat2 dan kemas sgt materialnya. Of course harga kain pun ~10x ganda lebih mahal. 🙂

Handmade bag saya kebanyakkanya guna Japanese cotton



Wednesday, May 2, 2018

Cuti korang buat apa? 😀

Cuti 1 Mei saya bermain dgn perca. Sayang nak buang sbb ni semua DUIT 💰😍
Dah start menggunting utk patchwork.. (semoga capai matlamat 💪)

Hasil ==> seketul jerawat tumbuh di muka.. allergik 😞


Wednesday, April 25, 2018

Wednesday, October 21, 2015

Order dari Nana

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, siap sudah order dari Nana. Dah lama postponed disebabkan mood menjahit kelaut. Nana order :
(1) Tote bag untuk beg telekung
(2) Tote bag saiz untuk letak buku log
(3) Bento bag
(4) Pencil case

Jadi siaplah 4 beg ini.
Tote bag untuk telekung saya jahit guna saiz 14"x16".
Tote bag untuk buku log saiz 12"x 18"

Saya gunakan batting sebagai inner di bahagian luar.






Memandangkan sekarang ini saya sangat suka dengan hiking, jadinya background pun guna motif kayu... hehe, jangan marah.

Thursday, May 21, 2015

Small bag

Small bags... siap masa weekend lepas. Puan empunya dah selamat terima. Tq Ros.




Tq

Monday, May 18, 2015

Hadiah teachers day

Simple tote bag utk hadiah kepada cikgu.
Dah gunting kain 4 tapi siap 2 sahaja. Last minit jahit malam tadi.
Ibu terpaksa korbankan 2 bento bags yg belum sempat promote utk beri kat cikgu.




Kain ini beli di Vietnam 4 meter. Berkorban lagi !!!